Украйна работи, за да привлече руския президент Владимир Путин към отговорност за военни

...
Украйна работи, за да привлече руския президент Владимир Путин към отговорност за военни
Коментари Харесай

Украйна работи да изправи Путин пред Международния наказателен съд в Хага

Украйна работи, с цел да привлече руския президент Владимир Путин към отговорност за военни закононарушения на нейна територия, разгласи основният прокурор на страната Андрий Костин в оповестено в събота, 4 март изявление в портала  

" Ако той съм не се съгласи да пристигна в Хага, него, абсолютно, би трябвало да го съобщи Русия, но дано се га, да го кажем по този начин, да не се концентрираме върху проблеми, които могат да зародят в бъдеще. Главното е да бъдат създатени механизми за привличане към отговорност. Когато това стане и ще стане ли то при наличието на Путин, това е към този момент въпрос на бъдещето. Аз съм срещу в този момент да се концентрираме и да обсъждаме допустимо или невероятно е физически да се привлече Путин към отговорност на интернационално равнище ", каза Костин.
 

Той означи, че задачата на Украйна е да сътвори механизми за привличане на военните нарушители към отговорност и за събиране на доказателства.

" А по какъв начин ще се развива историята  - това ще покаже времето. Главната цел е да подготвим всичко. За това да привлечем Путин към отговорност, би трябвало да използван интернационалните механизми, има два такива механизма -  привличане посредством основаване на на специфичен арбитражен съд, и вторият са опциите на Международния углавен съд в Хага, който има пълномощия да проверява и преглежда такива военни закононарушения, закононарушения срещу човечеството и геноцид ", сподели още украинският основен прокурор.

Според него е значимо Путин да бъде измамен под отговорност в Международния углавен съд.

" Ние работим над това направление на активността. За да използван интернационалните механизми, в най-близко време чакаме разкриване на непрекъснат офис на прокурора на Международния углавен съд Карим Хан в Киев. Има също проекти за разкриване на офиси на Международния углавен съд в районите на Украйна, само че за това - по-късно ", сподели Костин.
 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР